Søk i arkivet

Sleipner kjøper Engbo

To av Norges mest kjente båtutstyrsprodusenter får samme eier. Sleipner Motor AS har inngått en avtale med Engbo om oppkjøp av 100 prosent av Engbos aksjer.

Ifølge en pressemelding fra Sleipner vil utvikling, produksjon og salg av Engbo-produkter fortsette som tidligere fra lokalene i Tønsberg, men selskapet skifter navn til Engbo Skandinavia AS.
 
- Engbo er et kjent og velrenommert merkenavn, særlig for ankervinsjene som er klart markedsledende i Skandinavia. Willy Enger har alltid fokusert på innovasjon og kvalitet, og disse kjerneverdiene sammenfaller meget godt med våre egne, sier daglig leder Arne Kai Skauen hos Sleipner i pressemeldingen.
 
Familiebedriften Engbo startet opp i 1975 på Nøtterøy, men vokste fort og flyttet etterhvert til Tønsberg. På midten av 1980-tallet startet Engbo produksjon og salg av ankervinsjer. Disse ble populære, og produktspekteret ble stadig utvidet.

Sleipner Motor er på sin side engrosleverandør av merkevarer til båtbransjen. Selskapet er også meget godt kjent for sidepropellere og trustersystemer til fritidsbåter, samt for hydrauliske styresystemer, propellutstyr og stabilisatorer.

- Engbos og Sleipners produkter har mange sammenfallende trekk og jeg ser klare synergieffekter for begge produktporteføljer med en fri flyt av teknisk know-how for fremtiden, understreker daglig leder Arne Kai Skauen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen