Søk i arkivet

Mild vinter skaper interesse for båtlivet. Her fra Leangbukta. Foto Båtliv.
Mild vinter skaper interesse for båtlivet. Her fra Leangbukta. Foto Båtliv.

Mild vinter gir rekordsalg av båter

Båtforhandlerne jubler over rekordvarmen i januar. De melder om sterkt båtsalg i starten på året.

Mens sportskjeder tryner som følge av svikt i skisalget denne vinteren, og bilsalget mister fart på grunn av svak krone, melder båtforhandlerne nå om rekordsalg. Særlig på Østlandet har folk vendt blikket fra marka til sjøen i vinter.

–Forhandlerne melder om uvanlig godt båtsalg i januar. Sjøberg Båt melder om salg av tre stykk Askeladden samt en Ibiza siste uke i januar, sier salgs- og markedssjef Stein Harald Jørgensen hos Suzuki-importør Erling Sande AS.

Les også: Nå starter sesongen i vest

Sol

Første helgen i februar lå Oslofjorden badet i sol. En liten bris løp over vannet, og både motorbåter og seilbåter var å se på vannet. Denne helgen holdt Skandinavias største storbåtsenter åpent hus i Leangbukta i Asker. Utstilerne melder om rekordbesøk, flere salg og en rekke leads.

–Til tider var det så mange mennesker her at vi hadde problemer med å følge opp alle, sier Harald Korn hos Giramar.

Båtmagasinet kjenner til at det ble solgt båter fra de fleste av importørene i Leangbukta i løpet av helgen. Dette dreier seg om modeller fra Bavaria, Nimbus, Windy, Marex, Saga, Nordkapp, Beneteau Antares og Ocean Master.

 

ÅPEN HELG: Nina Zaborowski,
Christian Lund og Harald Korn hos Giramar.

ÅPEN HELG: Nina Zaborowski, Christian Lund og Harald Korn hos Giramar. Foto: OHNL

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen