Søk i arkivet

Båtliv

Klassisk loppemarked

Klassisk Treseiler Klubb arrangerer loppemarked på Blommenholm.

Hybridene kan redde båtindustrien

Østerrikerne tar innersvingen på de store motorprodusentene med sine nye hybridmotorer. Denne uken vant de prisen for beste innovation på en større messe i USA. De er også nominert til samme pris under kåringen av Årets Motorbåt i Europa.

Ekstrabevilgning øker tempoet i AIS-utbyggingen

Regjeringen bevilger 12,5 millioner til å forsere arbeidet med den første norskutviklete AIS-satellitten.

Store kutt i USA: Brunswick vil spare $300 mill

• Tre US Marine-fabrikker stenger for godt. • Tre Sea Ray-fabrikker tar juleferie allerede om to uker. • En Bayliner- og Maxum-fabrikk stenger på ubestemt tid etter nyttår.

Askeladden-krisen: Drift sikret ut året

Kriserammede Henrik J. Askviks Sønner AS i Os skal nå ha sikret driften, i første omgang ut året. Den store båtbyggeren er dermed foreløpig reddet fra konkursspøkelset.

Investorhjelp til Scand Boats

Scand Boats får fem millioner kroner fra investorer for å komme seg tilbake i flytende posisjon.

Windys utfordrer

Ferretti 470 Flybridge blir Windy Chinooks hardeste utfordrer i kampen om å bli kåret til Årets Motorbåt i Europa i klassen fra 40 til 50 fot. Vi har tatt en nærmere kikk på konkurrenten.

Fikk ikke lønn fra Askeladden

Problemene ved Askeladden-fabrikken har tatt et steg videre. Tirsdag skulle de ansatte fått lønn - men ingen penger kom inn på konto.

Båt for ekstremister

Når man vasser rundt blant designpotente italienere, er det lett og la seg blende av det ekstreme. RIB produsenten BWA tar den helt ut i sin nye båt. Døm selv!

Nedbemanninger hos Ryds

Ryds Båtindustri AB kutter bemanningen med 24 stillinger som følge av høstens salgssvikt. I påvente av at oppsigelsene trer i kraft velger konsernet å permittere 30 personer i 6-8 uker.

Fire norske nominert til Årets Båt i Europa

Marex ACC 370, Askeladden Comuter 11, Windy Chinook 44 og El. Snekka Polar 20, har alle en ting felles. De er blant de nominerte båtene til den prestisjetunge kåringen – European Powerboat of the Year (EPY).

Båtkjempe skal sponse Brann

Svake sportslige resultater og finansuro til tross, båtbransjen har ikke gitt opp fotballaget Brann. Nå går Johs Lunde-gruppen inn som ny draktsponsor.

Glem krisen for en stakket stund

2500 båter fordelt på 1500 utstillere fra 30 forskjellige land. Her på Europas største flytende båtmesse i Genova er det ikke mye som minner om finanskrise.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen