Søk i arkivet

Båtliv

Pappaguttas sjekketriks

Den har et rått stereoanlegg, mørke puter, moderne konsoll og LED-lys ved dørken. Men den er også veldig dyr.

Skilsø 36 FB: Fornøyd etter langturer

Etter to turer til Lofoten fra Østlandet, med noe ruskevær underveis, er Hartvig Hjertø godt fornøyd med sin Skilsø 36 FB.

Elsker snekkelivet

Disse guttene har hver sin snekke som profilbilde på Facebook, og har dannet en klubb med fem snekkeeiere i Fredrikstad. Forventningene til båtsesongen er skyhøye.

Ny Riva først til Norge

Båtforhandler og superkremmer Jon Olav Lefdal ba Riva ta opp igjen produksjonen av den gamle klassiske 27-foteren. For at de skulle gjøre det, måtte han love å kjøpe de tre første båtene.

Norges galeste båt-kjendis

1,3 millioner har sett den sel-imiterende isbaderen Tor Eckhoff i badebukse og med hockeyskøyter.

Trives best i treskøyta til far

Det er ikke mye som skulle tilsi at Alfred Høyning (16) var treskøyte-entusiast da vi møtte ham med ungdomsbåten – en Zodiac Pro med 50 hester på hekken. Så snart Alfred får tatt matrosutdanning, skal unggutten nemlig bli skipper på egen skute, og den skal være av tre.

Lover flybridge fra Bavaria innen ett år

Jens Ludmann kommer fra lederstillinger i tysk bilindustri. Det betyr at Bavaria skal bli enda mer effektiv på produksjon. Mer attraktiv skal de også bli ved å la flere designere slåss om oppdragene med å utforme morgendagens Bavaria-båter.

Med Saga i østerled: Tre måneder i 29-foter

Det begynte med et planlagt hundeutstillingsbesøk i Stockholm. Da var det den nyslåtte pensjonisten Sverre Johanson fikk idéen til å dra til «Nordens Venezia» på egen kjøl. Fra Bergen!

Utviklet og bygget drømmebåten

Etter å ha samlet opp kunnskap gjennom lesing av båtmagasiner og beregninger laget Audun Yrke (18) like godt sin egen drømmebåt. Først utviklet han den på tegnebrettet, deretter bygget han den i skala 1:15. Nå er første testtur blitt realitet.

Lars Halvorsen

I år er det 75 år siden båtbyggeren Lars Halvorsen fra Arendal etablerte sitt eget trebåtverft i Sydney, Australia. Det var trange tider hjemme, og Lars hadde en stor familie å forsørge. Halvorsen Boats ble en av Australias og Asias største og mest anerkjente båtprodusenter.

– Det beste fra to verdener

Kathrine Roede viser stolt fram sin Storö 34 som hun har eid i 13 år. – Med skrog i glassfiber og interiør i treverk har båten det beste fra to verdener, sier den erfarne skipperen.

«Pimp my snekke»

Skipper Mario Nylund (15) har fått litt møkkete T-skjorte. Det er fordi han nettopp har byttet propellaksel.

Mesterkokkens juletorsk

Mesterkokk og tidligere Bocus D’Or–vinner Terje Ness velger torskens ryggstykke når han skal servere julens sunneste måltid. Her er hans oppskrift på juletorsken.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen