Søk i arkivet

Båtliv

Klart for sjøsetting med tradisjoner

Sjøskolen i Vollen tar vare på tradisjonene når fembøringen «God Bør» skal sjøsettes imorgen.

Gammelt og nytt

Denne trebåten, en replika av en 2600 år gammel modell, er proppet med moderne elektronikk.

Storaksjon mot fiskebåtjuks

Fiskere mistenkes for å ha registrert fritidsbåter som fiskebåter. Nå varsler skattemyndighetene storaksjon.

Norboat svarer på kritikken

Etter over 50 innlegg på Båtlivs forum, og med mange mail med synspunkter på båtmessen Sjøen For Alle (SFA), svarer  administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat på kritikken. Å flytte utstillingen fra Lillestrøm er en av mange vurderinger Norboat nå gjør.

Bavaria satser med nye penger

Bavaria har nå sanert sin gjeld og fått tilført 55 millioner Euro i frisk kapital. -Dette gjør at vi kan satse på mer utvikling, sier Lars Erik Solvang som importerer Bavaria motorbåter til Norge. 


Nye båtfolk kommer

Båtbransjen må tenke nytt for å nå morgendagens båtfolk, mener det svenske båtbransjeforbundet.

Viknes tar ansvar

Viknes tar nå på seg ansvar i saken mot Vidar Jensen, og betaler et større pengebeløp som kompensasjon for at en av deres forhandlere ikke varslet om utbedrede skader på nybåt.

-For mange småbåter

Familiene Gulbrandsen og Kristiansen/Egeland var på utkikk etter bobåt mellom 30 og 40 fot, men synes messa hadde lite å tilby i det segmentet.

Giske åpner båtmessen

Årets båtsesong for folk østafjells starter til helgen på Lillestrøm. Da åpner Norges største båt- og utstyrsmesse dørene. Næringsminister Giske kommer flybåren fra Østen for å klippe snor fredag.

Trippel vinnerlykke

Turen på båtmessen «Dra til sjøs» resulterte i tre nye båter for Maria Nesbjørg (11) og familien - uten at de brukte et eneste øre, skriver Bergensavisen.

Avfallsbåten PLASTIKII god polynesisk tradisjon ble flaskebåten «Plastiki» døpt. En av gudfedrene var Olav Heyerdahl, som ledet prosesjonen foran dåpen.

Bodde i båt, fikk ideen til barnehjem i Thailand

Arkitektstudentene Andreas Grøntvedt Gjertsen og Yashar Hanstad fikk ideen til å bygge et barnehjem i Thailand mens de bodde i båt på Nidelven i Trondheim. Nå er de nominert til pris for arbeidet.

Båtbrann til retten

Båten ble overtent i løpet av få sekunder, men ingen vil ta ansvar for ulykken.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen