Søk i arkivet

Båtliv

Båtracet i Oslo starter miljø-samarbeid

Båtracet i Oslo ønsker å ta miljøet på alvor. Før helgens folkefest på Aker Brygge starter derfor et samarbeid med FNs miljøprogram og Det Norske Veritas (DNV) om å lage klimaregnskap for arrangementet.

Gjelsten og co legger ut på ørkenvandring

Det var mange bekymrede norske offshorekjørere etter Arendal. Spirit of Norway får det tøft med å ta igjen seiersmaskinen Victory 77 fra Dubai. 26 poeng skiller de to båtene foran helgens Scandinavian Grand Prix i Oslo.

Spredte forsøk på jubel i Arendal

Det ble viftet mer med skiftnøkler og skrujern enn norske flagg under årets VM runde i Arendal. Norwegian Grand Prix i Arendal ble en hyllest til offshoregjestene fra midt-østen. Ungutta fra Spirit of Norway gjorde at de ikke ble en helsvart dag for de norske fargene med sin femteplass. På depotbrygga lå resten av de norske båtene.

Seier til Victory 77

Bjørn Rune Gjelsten i ”Spirit of Norway 10” fikk problemer med propellen halvveis under dagens VM-runder i offshore i Arendal. Det ble "Victory"-triumf i Arendal.

Gjelsten først i fartsfest

Bjørn Rune Gjelsten i "Spirit of Norway" vant i dag Pole Position løpet under VM i offshore i Arendal.

Dramatisk åpning i Arendal

De slapp heldigvis med skrekken. Andreas N. Ugland og Anders W. Pettersen skulle debutere i Mercury V-klassen. Etter at styring sviktet endte det rett i brygga i 30 knop.

Offshorefesten i Arendal i gang

11 båter skal i helgen åpne fartsfesten i norske farvann. Fredag klokken 17:00 var det tid for parade gjennom sentrum av Arendal. Trøbbel med tidtagersystemet gjorde at ingen treningstider ble offentliggjort fra dagens kjøring.

Femte «norske båt» klar for Arendal

Kurt Åge Olsen fra Arendal utgjør halvparten av team Veneta Marine. Med hans inntreden i Offshore klasse-1 i Arendal, blir det fem ”norske” båter som stiller til start.

Fant død flyktning i Bård Ekers Offshore-1 båt

På en fransk bomstasjon oppdaget man flere illegale flyktninger som hadde gjemt seg om bord i båten. I Bård Ekers Negotiater hadde en av flyktnigene omkommet trolig på grunn av gassutvikling.

Offshoresporten prøver Etanol

Hele den nye prøveklassen i VM-runden i Arendal skal kjøre på Etanol.

Klimabråket fortsetter for Offshorefolket

Bjørn Rune Gjelsten kaller kritikken mot å arrangere Offshore klasse-1 løp i Oslofjorden for storm i et vannglass. Til VG-nett sier han at de totale utslippene av CO2 fra båtracet representere det samme som det et fly mellom Oslo og Bergen legger igjen.  

VM-Runde ble rent midtøsten mesterskap

Det ble som et rent midt-østen mesterskap i første runde av VM for Offshore klasse-1 i Athen. Victoryteamene tok første og andre plass. Mens båtene fra Qatar erobret de to neste.

Jotun vant pole-position i Athen

Tre norske båter blant de seks beste under dagens poleposition kjøring i Athen. Søndag kan det fort bli tre “norske” båter på seierspallen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen