Søk i arkivet

Båtliv

Nordmennene åpnet bra i Athen

Nordmennene herjer på resultatlistene etter sesongens første prøvekjøring for Offshore klasse-1 i Athen. Lørdag starter alvoret.

Bård Eker kjører Offshore klasse-1

På selveste nasjonaldagen bekreftet Chris Parsonage som driver Negotiator teamet i Offshore, at Bård Eker er tilbake i førersetet på en klasse-1 båt.

Spirit of Norway stiller med to team

Etter mye frem og tilbake er det klart at det blir tre båter med norsk flagg i årets offshore klasse-1 serie. Pål Virik Nilsen fra Sandefjord skal throttle i «nye» Spirit of Norway.

Jotunbåten solgt til Spirit of Norway

Spirit of Norway har kjøpt den gamle Jotunbåten. Ingen vil si noe om hva den skal brukes til. Etter det Båtliv erfarer er et nytt norsk Offshore-1 team på trappene.

Spirit of Norway terpet detaljer

Bare finjusteringer for Spirit of Norway teamet før årets sesong. I går ettermiddag prøvekjørte Gjelsten og Curtis båten for første gang siden VM- seieren i Dubai.

Ønsker du å kjøre offshore?

Har du lisens og erfaring, mye penger på bok, og ønsker å kjøre skikkelig racerbåt til sommeren? Da kan dette være båten for deg.

Eker ønsker seg tilbake til Offshore

Bård Eker åpner for ny deltagelse i Offshore-1 sirkuset. Foreløpig er det mye som er hemmelig, men han bekrefter overfor Båtliv at han nå er i forhandlinger med ett til flere team om et sete i årets sesong.

Jotunteamet testet ny båt

Jotunteamet har brukt vinteren på å bygge om sin gamle båt. I helgen kjørte de første test, og mener de har klart å skape en vinnerbåt som kan utfordre Spirit of Norway under årets offshore-1 sesong.

Tre nye år med Offshore-1 i Oslo

Oslo er tildelt en av rundene i årets Offshoresirkus.  Kontrakten skal signeres etter påske, og da signerer de nye arrangørene for tre år med Offshore Class-1 i Oslofjorden.

Nytt norsk Offshore-I team

Den nye teamsjefen for Jotuns offshoresatsing, Per Carsten Michelsen, bekrefter at Jotun satser videre på Christian Zaborowski og Jørn Tandberg som makkere i det ”røde lynet” fra Sandefjord. Samtidig ønsker de å leie ut, eller selge toerbåten til et nytt norsk offshoreteam.

Helvete løs i båtsportmiløet

Deler av båtsportmiljøet har brutt med Motorsportforbundet og Norges Idrettsforbund. De har dannet sitt eget kalt Norges Båtsportforbund. Uenighetene har allerede havnet  i retten hvor NIF tapte.

Ny VM-klasse i båtracing

The International Offshore Team Association (IOTA), har bestemt at det skal opprettes en ny klasse for enkeltskrogbåter. Klassen skal hete ”Mercury V Class”, og kan sammenlignes med tidligere PRO-V.

Høydramatisk båtløp i Abu Dhabi

Kuwaitteamet flippet og andrepiloten omkom. Nordmannen Christian Zaborowski i Spirit og UAE slo hull i skroget og kjørte inn med båten full av vann.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen