Søk i arkivet

Båtliv

Tittelforsvareren ute av Offshore VM

VM-lederen Nadir Bin Hendi i Victory-team er landsatt bare timer før siste VM-runde starter i Dubai. Dette kan bety at Offshore-sporten har fått sin første dopingskandale.

Toppfører i Offshore 1 tatt for doping

I følge det internasjonale båtsportforbundet UIM, skal en av toppførerne i Offshore Klasse-1 være tatt i doping under VM runden i Italia for snart to måneder siden.

Nordmann kjører for Victory

Pål Virik Nilsen skal i følge NRK kjøre for Victory-team i den siste og avgjørende VM-runden i Offshore klasse-1 i Dubai om tre uker.

Krasjet i 200 km/t

President i Norges båtsportforbund, Frode Sundsdal, kom uskadet fra det ville krasjet i over 200 kilometer i timen i Grimstad i helgen.

Vil ta seieren tilbake

Den italienske designer-arvingen Luca Formilli Fendi har ett mål for øyet med delta i Offshore Class One-VM; ta seieren tilbake til Italia innen tre år.

Avslutningfesten avlyst

VM-runden søndag ettermiddag var den siste i en årelang rekke med Offshore-løp i Arendal. Men den ventede folkefesten og den siste hyllesten til Grand Prix-racene i sørlandsbyen kom aldri i gang.

Sjeikens revansj

I 2009 ble tidenes mestvinnende pilot Steve Curtis fra England og Sheik Hassan bin Jabor Al-Thani fra Qatar kastet rundt i 160 km/t under VM-runden for Class 1-katamaraner i Arendal. I dag knuste de all motstand, mens beste norske kom på 5. plass.

Trippel arabisk i Pole Position

«Victory 3» sikret seieren i Pole Position-løpet og dermed også beste startposisjon til kveldens VM-runde I Class 1-offshore i Arendal. Bak Dubai-båten fulgte de to «Spirit of Qatar»-båtene.

«Relekta» snuste på verdensrekorden

Team Zabo testet for en uke siden den nye offshore Class One båten «Relekta 91». Båten blir ansett som en seriøs utfordrer i VM-runden i Arendal i helgen.

Fire ”norske” båter til start i Arendal

Hele seks nordmenn stiller til start i Norwegian Grand Prix i Offshore klasse-1 i Arendal.

Zabo-racing klar for Arendal

Det skrues, lakkes og finpusses i lokalene på Slemmestad om dagen. Zabo-racing er straks klar med sin ”nye” Offshore-1 båt. Mest spent av alle er throttleman Christian Zaborowski foran premieren i Arendal om fjorten dager.

Zabo-racing kjøper klimakvoter

Norske ZaboRacing blir nå det første offshoreteamet i verden som kjøper klimakvoter tilsvarende alt utslipp fra deres båter.

Zabo-Racing tar over Victorybåt

Amatørenes inntogsmarsj i Offshore klasse-1 har imponert Victory-teamet så til de grader at de nå har nærmest ”gitt bort” superbåten Victory Fazza til norske Zabo-Racing.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen