Søk i arkivet

Båtliv

Brukte natten til å reparere båten

I går var de bitre konkurrenter på racerbanen, i natt ble de kompiser som hjalp hverandre med å få en av ulykkesfuglene startklar foran dagens VM-runde i Uddevalla.

Nye sikkerhetscockpiter reddet liv i Uddevalla

Det ble i overkant dramatisk å være nordmann i Uddevalla lørdag kveld. Welmax flippet i første sving og havnet med bunnen i været. Ny start –  og så ble Relekta regelrett overkjørt etter en spinn.

Norske Welmax overbeviser i Uddevalla

De kjørte nesten fra helikoptetert og det spruter potent av den ildrøde båten til Jørn Tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer. I går vant de den flygende kilometeren foran landsmannen Christian Zaborowski, i dag knuste de konkurrentene på poleposition.

Offshore klasse-1 kjører på miljøbensin

Arrangørene av Offshore i Uddevalla har stilt krav om at førerne kjører helgens VM-runde på miljøbensinen Aspen.

Været skapte trøbbel for VM-arrangør

Like før paraden gjennom Uddevalla sentrum i går kveld kom uværet fra helvete over byen. Offshorearrangørene fikk hendene fulle med nedblåste telt og tribuner. Foto: Madeleine Zaborowski

Offshoredinosaurene debuterer i Uddevalla

For første gang arrangerer svenskene i helgen VM-runde i Offshore klasse-1. To av syv påmeldte team kjører rødt, hvit og blått. På tide og igjen heise det norske flagget på Bohusfestning?

Solcelle-båtrace i Nederland

Interessen for elmotorer i båter er økende over hele verden. Stadig flere innsjøer, elver og kanaler har nå forbud mot bruk av forbrenningsmotorer. I Nederland ble det nylig arrangert en konkurranse blant solcellebåter.

Virik Nilsen gjør comeback i F2

Etter sju år i offshore-sirkuset gjør Sandefjord-mannen Pål Virik Nilsen comeback i rundbaneklassen Formel 2 under Swedish Grand Prix i Uddevalla 6.-7. august. 

Tre båter til mål i Arendal

Norwegian Grand Prix i Arendal endte som et klubbmesterskap i Midt-Østen.

Motgang for Class-1 fører Pål Virik Nilsen

Pål Virik Nilsen og Tom Barry-Cotter har kjørt fire Class-1 race denne måneden i den australske superbåtserien. Alle løpene endte med tekniske problemer for Maritimo- teamet. Nå vil de gjøre drastiske endringer

Værstingmøte i rom sjø

Offshore-1 fører og Båtlivs motorekspert Christian Zaborowski fikk storfint motorbesøk når han etterlyste kolleger som kunne sette ny rekord med båt mellom Norge og Danmark i sommer.

Offshore klasse-1 i stor forandring

Etter mye kritikk ser det nå ut til at Offshore klasse-1 har skjønt at de må forandre reglene og legge forholdene til rette for team som vil drive på rimeligere vilkår. Vi må bygge opp hele klassen på nytt, sier den norske styrerepresentanten i UIM Per Cartsen Michelsen fra Arendal.

Team Zabo Racing er tilbake i Offshore

Jan Zaborowski har tatt over båten til Jørn Tandberg, og skal drive et nytt team under eget navn i de neste tre årene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen